Új jelszó kérése
Termékajánló
Szavazás
Mikor igényelné a személyes átvételt?
délelőtt
délután
hét végén (szombat, vasárnap)

Vásárlási feltételek

1. Bevezetés

   Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a babavirag.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit.

Felhasználó személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető a "Vásárlási feltételek" menüpont alatt.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják.

A szerződés nyelve magyar.

A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2. A Szolgáltató

Név: Koczka Bernadette E.V.

Székhely: 2141 Csömör Zrínyi Miklós utca 10.

Levelezési cím: 2141 Csömör Zrínyi Miklós utca 10.

Üzlethelyiség címe: -

Képviselő neve: -

Cégjegyzékszám: -

Bejegyző Bíróság neve: -

Adószám: -

Közösségi adószám: 66668345-1-33

Számlavezető pénzintézet: PÁTRIA Takarékszövetkezet

Számlaszám: 65100242-11388153

IBAN számlaszám: HU72651002421138815300000000

E-mail cím: babaviragbt@gmail.com

Telefonszám: 06-20-324-5116

Fax: -

3. A honlapon folytatott tevékenység

   A Babavirág-Játékbabaruha webáruház hagyományos játékbabákra való ruházati termékek kiskereskedelmével foglalkozik.

Részletes információt a KATEGÓRIÁK oldalmenüben talál

   Webáruházamban kizárólag on-line, kiskereskedelmi értékesítést folytatok. A megrendelt árut /árukat/ házhoz, a kívánt csomagátvételi ponthoz küldöm, illetve előre egyeztetett időpontban és helyen személyesen átveheti. Ilyenkor lehetősége van a kívánságlistáján lévő termékek megtekintésére is.

   Támogatjuk Önt internetes felületünkön és telefonon is minden plusz információval, rendelést viszont csak a webáruházon vagy E-mailen keresztül veszünk fel.

Amennyiben a Felhasználó a Honlapon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni a Szolgáltatónak. Ha a Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

4. Felhasználási feltételek

4.1. Felelősség

A Felhasználó a honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A Szolgáltató kizár minden felelősséget a honlap használói által tanúsított magatartásért és hogy a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért.

A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

A Felhasználók által a honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat (például hozzászólás) a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni és ezekért felelősséget nem vállal.

Figyelmeztetés: Az árut illusztráló képen/képeken a felvétel készítési fényviszonyaitól függően kismértékű színeltérések keletkezhetnek, amit a Felhasználó kijelzőjének felbontása is befolyásolhat.

4.2. Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos.

5. A honlapon történő vásárlás

5.1. Megrendelés folyamata

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.

A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.

A vásárlónak lehetősége van választani, illetve rendelni az áruház termékei közül. A vásárló a kiválasztott termékre kattintva megtekintheti annak bővebb ismertetőjét.

Felhasználó a termék jellemzőiről tájékoztatást nyújtó felületen található „Kosárba tesz” gombra kattintva választhatja ki a megrendelni kívánt terméket és helyezheti kosarába, és ugyanezen a felületen tudja megadni a termék mennyiségét, a mennyiség pontos beírásával, valamit adott esetben a termék méretét illetve színét a termék mellett megtalálható legördülő ablakok segítségével.

A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot, új termékeket kereshet illetve helyezhet a kosárba.

A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. A módosításokat minden esetben el kell menteni. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is.

A "Kosár elmentése” gombra kattintva Felhasználónak lehetősége van a megrendelését elmentenie. Ezt bármikor folytathatja a "Kosár visszaállítása" gombbal.

Második lépésként lehetőség van belépésre, regisztrációra.

A regisztráció esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő a szállítási cím. Regisztrációhoz az előbbi adatokon felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben, és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia. A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre.

Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával folytatható.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. 

A Felhasználó vásárlásai után, egyedileg meghatározott pontértéket kap, melynek összegét forintban a következő megrendeléskor jóváírjuk. A Felhasználó tájékozódhat az aktuálisan felhasználható pontjairól a "profil" menüpont alatt a megrendelések követése fülre kattintva a kedvezmények címszónál. A vásárlások után járó pontok az üzlet lezajlása után kerülnek a Felhasználó adatlapjára.

Az „Adatok ellenőrzése” összesítő felületen Felhasználónak lehetősége van ellenőrizni a megrendelését, így különösen az általa megadott adatokat, a megrendelni kívánt terméket, annak árát, az általa választott fizetési és szállítási módot. Adatbeviteli hibák esetén a ceruza ikon segítségével javíthat a megadott adatokon. 

Felhasználónak az ellenőrző felületen továbbá lehetősége van megrendeléséhez megjegyzést fűzni az erre biztosított felületen.

Fontos, hogy a vásárlás folytatásához, Felhasználónak ezen a felületen található jelölőnégyzet kipipálásával el kell fogadnia jelen ÁSZF-et.

 Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetve e-mailben kap megerősítést. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: a visszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul, de legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni azt a Szolgáltató felé.

A megrendelésének állapotát a regisztrált Felhasználó a megrendelés teljesítéséig figyelemmel kísérheti a Honlap tetején található „Profil” feliratra kattintást követően "Megrendelések követése" menüpont segítségével. Itt megtalálhatja az összes eddigi megrendelését. Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható

Megrendelési szándéktól függetlenül a Felhasználó a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. Belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelésének adatait, és állapotát követheti nyomon. Itt kap felvilágosítást felhasználható kedvezményeiről is ( pontgyűjtés).

5.2. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Szolgáltató a Felhasználót 48 órán belül tájékoztatja a visszaigazolásról. Ha a Felhasználó nem kapja ezt meg 48 órán belül a visszaigazolást, úgy a Felhasználó mentesül ajánlati kötöttsége alól, a megrendelt termékeket nem köteles átvenni.

A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

5.3. A szerződés létrejötte

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

A szerződés az automatikus visszaigazolás megérkezésével jön létre.

5.4. A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, utólagosan nem hozzáférhető.

A szerződések nem utalnak konkrét magatartási kódexre, ám a szerződő felek közötti jóhiszeműségre, jóindulatra és korrektségre minden esetben számítunk.

5.5. Számla

A szolgáltató papíralapú számlát állít ki.

A papíralapú számlát a megrendelés teljesítésével egy időben, a csomaggal küldi ki, vagy személyesen adja át a vásárló részére.

Ha a Felhasználó egyes tételekről külön számlát szeretne kérni, akkor azt jelezze a megrendelésnél illetve telefonos egyeztetésnél. Változtatásra a csomag postázásáig lehetőség van.

5.6. Fizetés

 

5.6.1. Előre utalás bankszámlára

 A felhasználó a megrendelt termékek árát azok kiszállítását, illetve átvételét megelőzően fizeti meg a Szolgáltató PÁTRIA Takarékszövetkezetnél vezetett 65100242-11388153-00000000 számú bankszámlára banki átutalás útján. Előre utalás esetén a megjegyzés rovatban a megrendelés számot minden esetben szükséges feltünteti. Előre utalás esetén a Felhasználó a megrendelt termékek átvételére csak az átutalás jóváírását követően jogosult.

 

5.6.2. Utánvét

Ha a vásárló utánvéttel szeretné a termék árát kiegyenlíteni, akkor ezt a fizetési módot kell a vásárlási folyamat alatt kiválasztania. Ilyen esetben a termék kiszállításakor a futárnak kell a termék árát és az esetleges szállítási költséget megfizetni.

5.6.3. Készpénzzel a helyszínen

A jogszabályi szigorítások miatt, mivel az üzemeltető nem rendelkezik üzlethelyiséggel és on-line pénztárgéppel, készpénz kezelés nincs, a termékek árát személyes átvétel esetén sem lehet készpénzzel rendezni.

5.7. Átvételi lehetőséges, Szállítás

Azon átvételi lehetőségek, szállítási módok a felsorolása, amelyet a honlap biztosít és ezek részletes bemutatása. Például:

5.7.1. MPL Futárszolgálat

                 -Postai csomag előre utalással házhoz kézbesítve 

                 -Postai csomag utánvétellel házhoz kézbesítve

A csomagot az MPL futárszolgálat kézbesíti. Amennyiben a futár nem találja Önt otthon, a csomagot a körzeti postán helyezi el ahol átvehető. 
A csomag ára előre utalandó, vagy utánvétellel fizetendő átvételkor.
A webáruház postázáskor elküldi Önnek a csomagszámot amely alapján csomagja útját követheti a www.posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes oldalon.

5.7.2. Postai csomag PostaPontra

                  -Postai csomag PostaPontra előre utalással

                  -Postai csomag PostaPontra utánvétellel

Ezen szállítási mód segítségével Ön Magyar Posta fiókjaiba, MOL töltőállomásokra, COOP csomagpontokra illetve Posta csomagautomatákba kérheti a csomag kiszállítását. 
A csomagot előre utalással vagy átvételkor lehet fizetni.
A webáruház postázáskor elküldi Önnek a csomagszámot amely alapján csomagja útját követheti a www.posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes oldalon.

   5.7.3. Postán maradó ajánlott levél, előre utalással  

Ebben az esetben a szállítást a Magyar Posta végzi. A szállítási idő 1-2 munkanap, ünnepek előtt egy hét is lehet.

A régen megszokott ajánlott levélként szállított csomag azzal a különbséggel, hogy a postás nem viszi házhoz, a kiválasztott postán vehető át a megrendelő nevén. Feladáskor e-mailt küldök a csomag számával együtt és 2-3 nap múlva érdeklődni kell a postán. A posta nem küld külön értesítést az érkezésről! Csak előre utaláskor választható, minden esetben szükségem van a kívánt posta címére, amit megrendeléskor a megjegyzés rovatban, vagy külön levélben lehet közölni.

5.7.4. Személyes átvétel

Személyes átvételre egyedi esetekben van lehetőség. A Szolgáltató nem rendelkezik üzlethelyiséggel, de megbeszélés alapján amennyiben ez a Szolgáltatónak és a Felhasználónak is előnyös egy kijelölt ponton és időpontban az áru átvehető. Lehetőség van személyes átvételre a budapesti Örs vezér téren is, szintén időpont egyeztetés után, a szállítás költsége 600.-Ft mely a Szolgáltató odautazási költségét fedezi.

       5.7.5. Foxpost csomagautomaták, előre utalás esetén

Kisérleti jelleggel bevezettem a szállítást Foxpost csomagautomatákba. A megrendelő egyenlőre előre utalás esetén választhatja ezt a kézbesítési módot. A vásárló által megjelölt automatába 3-4 nap alatt érkezik meg a küldemény, melyről SMS és (vagy) e-mail értesítés érkezik a szállító cég részéről.

 

 

 

 

6. Elállási jog

6.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztó a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailhez mellékelt elállási nyilatkozat - mintát is. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék a Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

6.2. A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak.

7. Szavatosság

7.1. Kellékszavatosság

A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Felhasználó érvényesíteni már nem tudja.

Nem a Fogyasztóval kötött szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő (2) hónapon belül közölni.

A Felhasználó közvetlenül a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A teljesítést (vagyis a kiszállítást, átvételt követő) követő hat hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen. A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka, a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

7.2. Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája esetén merülhet fel. Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a Felhasználó – választása szerint – az 7.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

  • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.3. Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

Szolgáltató nem értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna.

 

7.4. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: Koczka Bernadett

Levelezési cím: 2141 Csömör Zrínyi Miklós u. 10.

E-mail cím: babaviragbt@gmail.com

8. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: Dr. Katona Péter

Levelezési cím: 2141 Csömör Szabadság út.5. 

Telefonszám: 06-28-544-023

E-mail cím: titkarsag@csomor.hu, jegyzo@csomor.hu

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

  • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
  • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése 

        Pest Megyei Békéltető Testület

        cím: 1119 Budapest Etele út 59-61. II.em 240.

        Tel.: (+36-1)269-0703

        E-mail: pmbekelteto@pmki.hu

        levelezési cím: 1364 Budapest PF. 81.

 

  • Bírósági eljárás kezdeményezése

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.   

9. Egyéb

9.1. ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZFet, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

9.2. Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

9.3. Adatvédelmi szabályzat

A szolgáltató adatvédelmi szabályzata a következő címen érhető el: http://babavirag.hu/shop_help.php?tab=privacy_policy

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2014.10.03.

Adatvédelmi nyilatkozat

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ


Bevezető

Jelen adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató) célja a www.babavirag.hu Honlapon (a továbbiakban: „Honlap”) regisztráló, illetve ott vásárló személyek számára előzetes tájékoztatás nyújtása a személyes adatok kezelésével kapcsolatos információkról.

A Honlap útján elérhető elektronikus szolgáltatások kapcsán a Tájékoztatóban részletezett esetekben kerül sor személyes adatok kezelésére.
A személyes adatok kezelését Koczka Bernadette egyéni vállalkozó (székhely: 2141 Csömör Zrínyi Miklós u. 10., a továbbiakban: „Adatkezelő”)végzi.
A Tájékoztatóban szereplő információkkal, illetve az adatkezeléssel összefüggésben felmerülő kérdésekben az Adatkezelő az alábbi elérhetőségeken áll rendelkezésre:
Levelezési cím: 2141 Csömör Zrínyi Miklós utca 10.

E-mail cím: babaviragbt@gmail.com

Telefon: +3620-3245116, +3628743780

I. Tájékoztató személyes adatok kezeléséről

1. Az adatkezelés célja, kezelt adatok köre

Adatkezelésre a Honlapon történő regisztráció, az Adatkezelő által végzett marketing tevékenység és a felhasználó döntése függvényében vásárlás, és hírlevél (reklámlevél) küldés kapcsán kerül sor.

1.1.Regisztráció

A Honlapon történő vásárláshoz, az Adatkezelő hírlevél (reklámlevél) küldési szolgáltatásának feliratkozásához előzetes regisztráció szükséges.
A regisztrációhoz
- név (cégnév),
- e-mail cím, és
- jelszó
megadása szükséges. A regisztráció során továbbá önként megadható adat a
- felhasználó telefonszáma.

A regisztráció és az ahhoz kapcsolódó adatkezelés célja a felhasználó számára egyéni felhasználói fiók biztosítása annak érdekében, hogy esetleges vásárlásait, az általa igényelt hírlevél (reklámlevél) küldési szolgáltatása adatait megtekinthesse, módosíthassa. A regisztráció során megadott adatokat Adatkezelő a személyes fiókba történő belépés biztosítása céljából kezeli. 
A regisztráció útján létrehozott személyes fiók törlése esetén az adatkezelés megszűnik, Adatkezelő az adatokat rendszereiből törli.

 

1.2.Hírlevelek (reklámlevelek) igénylése

A regisztrációt követően lehetőség nyílik az e-mail cím megadásával hírlevelek (reklámlevelek) igénylésére. Amennyiben a regisztrált felhasználó úgy dönt, hogy e-mail címének megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben akciókról, hírekről, illetve az Adatkezelő tevékenységére vonatkozó egyéb információkról értesüljön, úgy adatkezelő a megadott e-mail címet hírlevelek (reklámlevelek) e-mailben történő megküldése céljából is kezeli.
A regisztrációnak, illetve a vásárlásnak nem feltétele a hírlevelek (reklámlevelek) igénylése, az kizárólag a felhasználó döntésétől függ.
A felhasználó a hírlevelek (reklámlevelek) igénylését bármikor megszüntetheti.

 

1.3.Vásárlás

A vásárlás érdekében kezelt adatok a regisztráció során megadottakon túl:
- számlázási cím
- szállítási cím
- cégek esetén továbbá: adószám, képviselő neve.


A vásárlás érdekében megadott adatok kezelésének a céljai:
--kézbesítési visszaigazolás, rendelés visszaigazolása, fizetési visszaigazolás, átvételi értesítés és a megrendeléssel kapcsolatos egyeztetés érdekében e-mail küldése;
-- Adatkezelővel az adásvételi szerződést megkötő személy beazonosítása;
-- a megrendelés teljesítésének elősegítése, kézbesítés;
-- bizonylat (számla) kiállítása és őrzése.
A telefonszám megadásával a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy vásárlásai kapcsán az adatkezelő, illetve a Tájékoztatóban
meghatározott esetben az adatfeldolgozó vele a kapcsolatot a megrendelés teljesítésével összefüggő kérdések rövid úton
történő egyeztetése céljáról felvegye.


Vásárlást követően Adatkezelő kezeli a vásárlásra vonatkozó adatokat:
-- megrendelés ideje, tárgya, mennyisége, egységár, vételár, fizetési és szállítási mód,
-- megrendelés teljesítésének ideje

--a megrendelésekkel kapcsolatos megjeyzések.
A vásárlások adatait Adatkezelő a személyes fiókkal összekapcsolva tárolja, ezzel elősegítve, hogy a felhasználó korábbi vásárlásainak adatait elérje.

 

1.4.Statisztikai felmérések, piacfelmérés

 

Adatkezelő a vásárlások adatait statisztikai felmérések (értékesítési eredmények, tendenciák, megoszlások mérése) és
piacfelmérések készítése céljából kezeli. Piacfelmérés keretében Adatkezelő a vásárlás adatait a termékek ismeretsége, illetve a vásárlás gyakoriságának és mennyiségének mérése, mennyiségi és minőségi igények felmérése, vásárlási szokások vizsgálata, piaci trendelemzés végzése, termékfogadtatás elemzése, értékesítési csatornák elemzése, reklámhatás-elemzés céljáról kezeli.

 

1.5.Telefonos megkeresések


A telefonszám megadásával a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy általa az Adatkezelővel közölt, az Adatkezelő tevékenységével, az általa történő adatkezeléssel összefüggő kérdések, észrevételek kapcsán Adatkezelő vele telefonos egyeztetést folytasson.
A telefonszám megadásával a felhasználó hozzájárul továbbá ahhoz, hogy esetleges vásárlásait követően Adatkezelő a megrendelővel a kapcsolatot rövid úton felvegye elégedettség felmérés céljából.

2. Az adatkezelés jogalapja

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5.§ (1) bekezdés a) pontja értelmében személyes adat akkor kezelhető, ha
a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
b) azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (a továbbiakban: kötelező adatkezelés).

 

2.1.A hozzájáruláson alapuló adatkezelés

A Tájékoztatóban foglalt adatkezelés – a 2.2. pontban foglalt kivétellel - az érintett önkéntes hozzájárulásán alapul, mely hozzájárulást a Tájékoztató ismeretében teszi meg.

2.2.A kötelező adatkezelés

Az Adatkezelő az általa teljesített adásvételi szerződés kapcsán, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján fennálló, számviteli bizonylatok megőrzésére irányuló kötelezettsége miatt, a bizonylat kötelező tartalmának megfelelő körben az érintett hozzájárulásától függetlenül kezeli adatait, mivel az adatkezelést törvény írja elő.

 

3. Az adatkezelés időtartama

Az érintett természetes személy személyes adatainak kezelése az adatkezeléshez megadott hozzájárulás időpontjától az adatkezelés jogalapjának fennállásáig tart, azaz az Adatkezelő a személyes adatokat az adatkezelés céljának fennállása alatt kezeli.
A kötelező adatkezelés esetét leszámítva, az adatkezelés jogalapja megszűnik, amennyiben az érintett természetes személy az adatkezeléshez adott hozzájárulását visszavonta.
A vásárlások adatait Adatkezelő regisztráció útján létrehozott személyes fiók törléséig kezeli. A vásárlások kapcsán a kötelező adatkezelés (a számviteli bizonylatok kötelező megőrzése) okán a személyes fiók törlését követően is kezeli. A számviteli bizonylatot Adatkezelő legalább 8 évig köteles megőrizni.

4. Adatfeldolgozó igénybevétele

 

4.1.Adatfeldolgozónak minősül:
--Adatkezelő tárhelyszolgáltatója a személyes adatok tárolása érdekében, mindaddig, amíg az Adatkezelő az adatkezelésre jogosult (cégnév: UNAS Online Kft., elérhetőség: [Postai cím: H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15, E-mail:unas@unas.hu Telefon: +36-99/200-200]);
-- Futárszolgálat a vásárolt áru futárszolgálat útján történő kézbesítés érdekében, a kézbesítésig történő időtartamra, a név, kézbesítési cím és a telefonszám vonatkozásában cég: Magyar Posta Zrt (MPL)cím:1138 Budapest Dunavirág u. 2-6., E-mail: ugyfelszolgalat@posta.hu, Telefon: +36-1-333-7777 
--Csomagküldő szolgálat cég: FoxPost Zrt. cím:3200 Gyöngyös Batsányi János utca 9. E-mail cím:info@foxpost.hu , Telefon: +36-1-999-0-369                                                                                                               
-- Adatkezelő által igénybevett számlázási szolgáltatás körében: Számlázz.hu online számlázóprogram
(cégnév: KBOSS.hu Kft. , Postai cím: 1031 Budapest, Záhony utca 7/c. E-mail: info(kukac)szamlazz(pont)hu, Telefon : +3630 35 44 789.

 

5. Adatbiztonsági intézkedések

 

Az Adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.
Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat a Felhasználók hozzájárulása alapján továbbítja vagy átadja, felhívja, hogy eleget tegyenek az adatbiztonság követelményének.
Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag Adatkezelő, valamint az általa igénybe vett Adatfeldolgozó(k) ismerhetik meg, azokat Adatkezelő harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át.
Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. 
A Felhasználó elismeri és elfogadja, hogy személyes adatainak megadása esetén –annak ellenére, hogy az Adatkezelő az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférésnek vagy azok kifürkészésének megelőzésére korszerű biztonsági eszközökkel rendelkezik –, az adatok védelme teljes mértékben az Interneten nem garantálható. Jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés erőfeszítéseink ellenére történő bekövetkezése esetén az Adatkezelő nem felelős ilyen jellegű adatmegszerzésért vagy jogosulatlan hozzáférésért vagy a Felhasználónál ezen okokból kifolyólag keletkezett bármilyen kárért.
Az adatbiztonság szempontjából fontos, hogy a nyilvános helyen, közös számítógépeken történő internetezéskor a használatot követően mindenképpen jelentkezzen ki a Honlapról.

 

 

6. A felhasználók/vásárlók jogai

Adatkezelő a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad az általa kezelt személyes adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – a Felhasználó személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
A tájékoztatás minden esetben a személyazonosság igazolásával és a levelezési cím megadásával kérhető. Adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított 10 napon belül, írásban válaszol.
Az Adatkezelő az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint a Felhasználó tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a Felhasználó személyes adatainak a körét, az adatvédelmi incidenssel érintett Felhasználók körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
Felhasználó jogosult kérni a személyes adatai helyesbítését (megjelölve a helyes adatokat) személyazonosságának igazolásával. 
Felhasználó a fentieken kívül bármikor kérheti az adatai – részben vagy egészben történő – törlését ingyenesen, indokolás nélkül, személyazonosságának igazolásával. Adatkezelő a törlési kérelem kézhezvételét követően haladéktalanul gondoskodik az adatkezelés megszüntetéséről, és törli a felhasználót a nyilvántartásából.
A helyesbítésről és a törlésről az Adatkezelő a felhasználót, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel a felhasználó jogos
érdekét nem sérti.
Amennyiben az Adatkezelő a felhasználó helyesbítés vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 10 napon belül írásban közli a helyesbítés vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja a Felhasználót a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz történő fordulás lehetőségéről.
Felhasználó továbbá bármikor dönthet úgy, hogy az Adatkezelő a továbbiakban ne küldjön részére Hírlevelet. A Felhasználó a Hírlevelek fogadásához adott hozzájárulását bármikor ingyenesen, indokolás és korlátozás nélkül visszavonhatja a hírlevelek alján elhelyezett leiratkozásra kattintva, vagy e-mailen, illetve postai úton elküldött levélben (a pontos személyes adatait feltüntetve). Adatkezelő a leiratkozási kérelem kézhezvételét követően a leiratkozó felhasználó adatait haladéktalanul törli a direkt marketing adatbázisából és a Felhasználónak a továbbiakban hírlevelet nem küld.
Ha a hozzájárulás visszavonás kizárólag a direkt marketing célú adatkezelést (Hírlevél küldést) érinti, akkor Adatkezelő csak a direkt marketing nyilvántartásból törli haladéktalanul a Felhasználót, egyebekben a továbbiakban is jogosult kezelni a Felhasználó adatait.

A felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
c) a törvényben meghatározott egyéb esetben.
Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 10 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az
adatkezelő a határidőt elmulasztja, vagy kérelmező adatkezelő döntésével nem ért egyet, úgy kérelmező bírósághoz fordulhat, melyre a döntés közlésétől, illetve az elmulasztott határidő utolsó napjától számított 30 (harminc) naptári nap áll
rendelkezésére. Felhasználó perindítása esetén dönthet úgy, hogy a pert lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt indítja meg.

 

7. Felhasználók jogorvoslati lehetőségei

Adatkezelő mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék. Amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy kérjük írjon a babaviragbt@gmail.com  e-mail címre, vagy a 2141 Csömör Zrínyi Miklós utca 10. postai címre.
Amennyiben úgy érzi, hogy megsértették a személyes adatok védelméhez való jogát az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél
-- Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál vagy
-- bírósági eljárást kezdeményezhet.
Az elektronikus úton küldött reklámokkal kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jár el, a részletes szabályozás az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvényben olvashatók.
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat, melynek elérhetőségei:
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22c.
E-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: www.naih.hu
Telefonszám: +36 1 391 1400

 

Tájékoztató a Honlap használatával összefüggésben egyébként gyűjtött információkról  (Cookie Tájékoztató)

 

1. Milyen információkat gyűjtünk a Honlap használatával
összefüggésben?

Amennyiben a Felhasználó a Honlapon az I. fejezetben írtak szerint kifejezetten nem ad meg saját magára vonatkozó adatot, információt, úgy az Adatkezelő semmilyen, a Felhasználóra vonatkozó személyes adatot nem gyűjt vagy kezel olyan módon, amely alapján a Felhasználó személy szerint beazonosítható lenne.
A Honlapra látogatással valamennyi Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő a Tájékoztató jelen II. fejezetében írt adatok, információk rögzítéséhez szükséges külső szolgáltatók által kezelt cookie-kat használjon a Honlappal
összefüggésben.
Ilyen adatok a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, amelyek a Honlap használata során generálódnak és, amelyeket a Honlapon használt cookie-k a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzítenek. Az automatikusan
rögzítésre kerülő adatokat a rendszer – a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül – a Honlapra látogatáskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza.
Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal nem kerülnek összekapcsolásra, azaz a Felhasználó ezen adatok alapján nem beazonosítható. Az ilyen adatokhoz kizárólag a cookie-kat kezelő külső szolgáltatók és az Adatkezelő fér hozzá.
Adatkezelő a Honlapon kizárólag külső szolgáltatók (Google, Facebook) cookie-jait használja. A cookie-k rövid szöveg file-ok, amelyeket a Honlap küld a Felhasználó számítógépének merevlemezére, és a Felhasználóra vonatkozó információkat
tartalmaznak.
Az Adatkezelő hirdetéseit külső szolgáltatók (Google, Facebook) internetes webhelyeken jelenítik meg. Ezek a külső szolgáltatók cookie-k segítségével tárolják, hogy a Felhasználó korábban már látogatást tett az Adatkezelő Honlapján, és ez
alapján – személyre szabottan – jelenítik meg a hirdetéseket a Felhasználónak (azaz remarketing tevékenységet folytatnak).
A Google cookie-használata letiltható a Hirdetés beállítások (bővebb információ: http://www.google.hu/policies/technologies/ads/) segítségével. A Felhasználók a Network Advertising Initiative (http://www.networkadvertising.org/choices/)leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.
A fent említett külső szolgáltatók adatkezelésére az ezen szolgáltatók által meghatározott adatvédelmi előírások az irányadók, és az ilyen adatkezelés tekintetében az Adatkezelő semmilyen felelősséget nem vállal.

 

2. Hogyan használjuk ezeket az információkat?


A fent-említett technológiákkal gyűjtött adatok nem használhatók fel a Felhasználó azonosítására, és az Adatkezelő nem is kapcsolja össze ezen adatokat semmilyen egyéb, esetlegesen azonosításra alkalmas adattal.
Az ilyen adatok felhasználásának elsődleges célja, hogy az Adatkezelő a Honlapot megfelelően működtetni tudja, amelyhez szükséges különösen a Honlapra látogatási adatok nyomon követése, és a Honlap használattal kapcsolatos esetleges visszaélések kiszűrése.
Az Adatkezelő a fentieken kívül felhasználhatja ezen információkat arra, hogy felhasználási tendenciákat elemezzen, illetve a Honlap funkcióit javítsa, fejlessze, továbbá, hogy átfogó forgalmi adatokat szerezzen a Honlap teljes használatról.
Az Adatkezelő felhasználhatja az így nyert információkat arra, hogy a Honlap használatával kapcsolatban statisztikákat állítson fel, illetve elemezzen, valamint, hogy az ilyen azonosításra nem alkalmas statisztikai adatokat (pl.: látogatók száma, legnézettebb témakörök, illetve tartalmak) összesítve, anonim módon nyilvánosságra hozzon.


3. Lehetőség a Cookie-k kikapcsolására


Amennyiben a Felhasználó nem szeretné, hogy a fentiekben leírt információkat gyűjtsenek róla a Honlap használatával összefüggésben, az internetböngésző beállításaiban részben vagy egészben kikapcsolható a cookie-k használata, vagy
módosítható a cookie üzenetek beállításai.


4. Harmadik személyek által elhelyezett cookie-k


A Honlap tartalmazhat olyan információkat, különösen reklámokat, amelyek olyan harmadik személyektől, reklámszolgáltatóktól származnak, akik nem állnak kapcsolatban a Honlap Adatkezelőjével. Előfordulhat, hogy ezen harmadik személyek is elhelyeznek cookie-kat, web beacon-okat a felhasználó számítógépén, vagy hasonló technológiákat alkalmazva gyűjtenek adatokat annak érdekében, hogy a felhasználónak a saját szolgáltatásaikkal összefüggésben címzett reklámüzenetet küldjenek. Ilyen esetekben az adatkezelésre az ezen harmadik személyek által meghatározott adatvédelmi előírások az irányadóak, és az ilyen adatkezelés tekintetében az Adatkezelő semmilyen felelősséget nem vállal.

Frissítés: 2018.05.24




Webáruház készítés